top of page

Tüm dünyada uzun yıllardan beri hukuk uyuşmazlıklarının çözümünde başvurulan, barışçıl ve tarafların çıkarlarına en uygun sonuca ulaşabildikleri yöntem olan arabuluculuk, 6325 sayılı kanun ile 07.06.2012 tarihinde Türk Hukuk Sisteminde de yerini almıştır.

         

Arabuluculuk; tarafların kendilerini rahatça ifade edebildikleri ve arabulucu huzurunda yürütülen müzakerelerde kendi çözümlerini buldukları; ilişkileri destekleyen ve uyuşmazlığı her iki tarafı da mutlu edecek şekilde çözme olanağı tanıyan, kazan-kazan prensibinin uygulandığı bir alternatif çözüm yöntemidir.

 

Tarafların üzerinde serbestçe tasarruf edebildikleri özel hukuk uyuşmazlıkları arabuluculuğa elverişlidir. Örnek olarak, kişiler arası her türlü alacak ve borç ilişkileri, ev sahibi-kiracı meseleleri, miras paylaşımı uyuşmazlıkları, işçi-işveren uyuşmazlıkları, belli aile hukuku uyuşmazlıkları (mal paylaşımı & nafaka alacakları) ve tüketici sorunları arabuluculuğa elverişlidir. Arabuluculuk anlaşma belgeleri, mahkeme kararı gücünde olup, icra edilebilirler.

 

Türk arabuluculuk sistemi oldukça esnektir. Görüşmelerde yüz yüze gelinmesi gerekli olmayıp, her türlü iletişim aracıyla görüşmeler yapılabilmekte ve anlaşmazlıklar mahkemeye gidilmeden kısa zaman içerisinde anlaşmaya bağlanabilmektedir. 

 

Hukuki meselenizin arabuluculuğa uygun olup olmadığı konusunda tereddüt yaşıyorsanız bizimle çekinmeden iletişime geçebilir ve arabulucumuzdan randevu talep edebilirsiniz. 

logoRENKLİ_edited.png
bottom of page